Back
Position

Specialist Geo-informatie

Company
Company
NEO BV Netherlands
Place
Amersfoort, The Netherlands/Remote
Apply
Added: February 16, 2024

Beschrijving vacature

Ben jij leergierig, actief geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aardobservatie, geo-informatica en AI en wil je je graag verder ontwikkelen in een toonaangevend bedrijf, dan is deze functie iets voor jou.


In deze functie heb je een actieve rol in het verwerken van geo-data tot informatieproducten voor NEO’s klanten. Daarbij ga je vooral binnen het groene domein aan de slag, zoals het in kaart brengen en monitoren van biodiversiteit in het landelijk gebied. Je werkt veel met GIS-software zoals QGIS en FME. Ook werk je dagelijks met geodata zoals luchtfoto’s, aardobservatie en andere big datasets en toepassingen van kunstmatige intelligentie Het gaat in deze functie minder om de productie van data maar vooral om het vertalen hiervan naar informatie voor de klant. Klantcontact is hierin dus essentieel. Erachter komen wat de details zijn waar jouw klant echt blij van wordt, dat is de uitdaging. Dit zorgt voor veel leuke contacten binnen het brede geo-netwerk terwijl je met je voeten in de data blijft.


Binnen NEO heb je de ruimte om je verder te ontwikkelen als GIS-professional. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat het product goed bij de klant komt! Je loopt vooruit op situaties, je werkt proactief, signaleert knelpunten en lost deze zo snel mogelijk op. Je bent praktisch, plant je werk goed én hebt een goed gevoel voor tijd. Je bent betrokken bij de verdere groei en ontwikkeling van ons bedrijf waarbij je volop ruimte krijgt om initiatief te nemen.


Kennis en competenties

Eigenschappen:

  • Verantwoordelijk voor klantproduct, vertalen van data naar informatie voor jouw klanten.


Wij zoeken een persoon met

  • HBO/universitair werk- en denkniveau (bij voorkeur geo-gerelateerd)
  • kennis van en ervaring met GIS systemen, zoals ArcGIS of QGIS
  • kennis van de functionaliteit/connectiviteit van database systemen d.m.v. postGIS/Python.
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.


Een pré zou zijn:

  • ervaring met analyse van luchtfoto’s en satellietbeelden
  • ervaring met geo-informatie werkzaamheden bij Nederlandse overheidsdiensten
  • inhoudelijke kennis van ontwikkelingen in het landelijk gebied, zoals het NPLG, Aanvalsplan Landschap en de Bossenstrategie
  • ervaring met, QGIS, , FME, SQL en python
  • ervaring met ruimtelijke databases (Postgis)


Bedrijfsprofiel NEO

NEO is een geo-ict bedrijf behorend tot de wereldtop in geomatica, AI en aardobservatie. Het is onze uitdaging de snel groeiende datastroom zo geautomatiseerd mogelijk te vertalen naar relevante geo-informatie voor onze klanten.


NEO monitort gebouwen en wegen, bomen en bossen, landbouwpercelen en landgebruik, water aan het oppervlak en in de bodem. Dat doen we wereldwijd. In Nederland doen we dit automatisch en systematisch voor alle genoemde objecten, meerdere keren per jaar en met hoge kwaliteit. In Nederland actualiseert NEO de BGT, bewaakt leidingen, invasieve exoten en controleert activiteiten in landbouw en natuur- en milieubescherming. Internationale diensten worden geleverd op het gebied van de landbouw en energietransitie. In alle activiteiten staat ons SignalEyes werkproces centraal. SignalEyes kent gepatenteerde elementen op het gebied van de beeldanalyse met kunstmatige intelligentie en is ook uniek door de koppeling met geo-objecten en semantiek, maar vooral door de aansluiting op het werkproces van onze klanten.


In onze werkomgeving wordt gestuurd op open communicatie en innovatie. De organisatie groeit maar is overzichtelijk en wordt door leiding én werknemers samen gedragen. We hebben een internationale groep medewerkers, onze voertaal is Engels. De organisatie is flexibel en informeel.


Je sollicitatie (motivatiebrief en CV) kun je o.v.v. de functienaam sturen naar info@neo.nl t.a.v. Hilde Jongma. Dit kan tot en met 3 maart 2024. Voor meer informatie over NEO en onze activiteiten kun je terecht op www.neo.nl, maar natuurlijk kun je ook bellen (0332100721).

Apply
Search