Back
Position

Data Engineer

Company
Company
GEO SOLUTIONS
Place
Flanders, Belgium
Apply
Added: January 25, 2024

Data Engineer met voorliefde voor location intelligence? Join us!

In de ban van big data? Spreekt location- of spatial intelligence je bovendien aan? Dan moeten we praten.Dit doe jij als Data Engineer Location Intelligence


Ter uitbreiding van ons team zoeken we een Data Engineer. En niet zomaar één! We willen graag een data wrangler die er niet voor terugdeinst om zijn skills verder te ontwikkelen. Dat kan binnen dit geweldige takenpakket:

 • Je ontwerpt nieuwe data architecturen én verbetert de bestaande. Zolang ze maar ondersteunen in het destilleren van waarde uit data.
 • Je neemt bestaande databronnen nauwkeurig onder de loep. Niet alleen schat je de toegevoegde waarde in van onontgonnen bronnen, ook beoordeel je de kwaliteit van de gegevens. En verbeter je waar mogelijk, natuurlijk.
 • Je ontwikkelt en implementeert data pipelines. Die laten integratie en verrijking van ruwe gegevens toe. En stelt ze ter beschikking voor verdere analyse.


Daarom ben jij onze Data Engineer bij uitstek


Onder andere omdat jij allergisch bent aan manuele stappen in dataverwerking. En omdat je graag het beste van jezelf geeft binnen een transparante en innovatieve cultuur. We kijken dan ook uit naar een Data Engineer die weet van aanpakken:

 • Je hebt een bachelor- of masterdiploma in computerwetenschappen, engineering, toegepaste wetenschappen of je bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je bent even communicatief als organisatorisch sterk. Dat maakt je, naast je technische skills natuurlijk, een uitstekende aanvulling op ons team.
 • Je hebt ervaring met data modellering en het opzetten van robuuste en performante data pipelines.
 • Je programmeert als geen ander in één of meerdere courante programmeertalen (Python, Scala, Java, …) en je hebt kennis van Linux.
 • SQL kent geen geheimen voor jou, én je hebt praktische kennis van een of meerdere databanken (zoals Oracle, SQLServer en PostgreSQL). Als rasechte specialist weet je wanneer noSQL een meerwaarde biedt.
 • Je hebt kennis van CI/CD en DevOps tools en concepten.
 • Je hebt ervaring met één of meerdere cloud platformen.
 • Kennis of ervaring met ruimtelijke informatie en de specifieke uitdagingen die de verwerking van locatiedata zo typeren zijn een plus.


Dit krijg je van ons


In ruil voor je precisie en professionaliteit geven we je een boeiende job in een nog boeiender, vooruitstrevend en groeiend bedrijf. En dat in een bedrijfscultuur die verantwoordelijkheidszin en innovatie stimuleert! Geen enkele dag is dezelfde, maar groeien en bijleren doe je altijd.

Bij Geo Solutions mag je rekenen op:

 • Doorgroeimogelijkheden . Vertel ons je grootste passie en laat je talent zien. Wij zorgen voor jouw carrièrekansen
 • Trainingen en opleidingen. Nog beter worden in je vak? Trainingsmogelijkheden zoals ons innovatieforum en de Geo Academy zorgen ervoor.
 • Een goede work-life balance. Naast aandacht voor je carrière houden we rekening met jouw work-life balance. Jouw mentale welzijn primeert.
 • Veel ambitie en creativiteit. Elke dag opnieuw krijg je de kans om je stempel te drukken op Geo Solutions. Laat je creativiteit dus gerust de vrije loop.
 • State of the art methodieken. Want hoe geef je anders het beste van jezelf?


En nu over Geo Solutions


Als Belgisch bedrijf focust Geo Solutions zich om de mogelijkheden van locatie te laten schitteren bij onze klanten. Onze IT services richten zich op het design en de ontwikkeling van GEO-ICT oplossingen: op maat gemaakte locatie-intelligente oplossingen gebaseerd op de meest vooruitstrevende technologieën zoals AR, AI, ... of het integreren van bestaande systemen met locatie-gebaseerde diensten.


Veel van onze oplossingen en strategieën zijn gebaseerd op Geographic Information Systems (GIS) en Information & Communication Technologies (ICT).


Verder verzorgen we analyses die de strategie en het operationele beslissingsproces van onze klanten ondersteunen en vergemakkelijken. Onze innovatieve en flexibele dienstverlening is op deze moment vooral gericht op de overheid, nutsbedrijven en de industrie. Om hierin te groeien of uit te breiden naar andere sectoren hebben we jou nodig!


Waar je ons terugvindt? Wel, ons hoofdkantoor is gelegen in Edegem, maar we bieden ook flexplaatsen aan in onze hubs in Gent en Leuven. Daarnaast zal je ook op wekelijkse basis ter plaatse op je toegewezen project bij je klant werken.


Kan je niet wachten om ons team te versterken? Stuur je cv en een korte motivatie naar jobs@geosolutions.be

Apply
Search